Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, πριν από μερικές δεκαετίες στη Γλούστα, αλλά και σε όλα τα ακριτικά χωριά της Μουργκάνας, κατοικούσαν αρκετές εκατοντάδες (και σε μερικά χωριά χιλιάδες) κάτοικοι. Όλα αυτά βέβαια πριν από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, γιατί μετά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά...
Φέτος το Μάρτη θα γίνει απογραφή του πληθυσμού στη χώρα μας και τα δεδομένα για την περιοχή της Μουργκάνας θα είναι εξόχως αποκαρδιωτικά! Κάθε χρόνος που περνάει, κάθε μήνας που περνάει, κάθε μέρα που περνάει όλο και λιγοστεύουν οι ήδη λιγοστοί κάτοικοι που επιμένουν ακόμη να ζουν στη μεθόριο της Ελλάδας και να "φυλάν Θερμοπύλες" χωρίς απολύτως καμία μέριμνα και καμία βοήθεια από την επίσημη πολιτεία. Και η κατάσταση μάλλον θα επιδεινωθεί με τον "Καλλικράτη" και τα "νέα μέτρα εξοικονόμησης πόρων" που άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται στις ακριτικές μας περιοχές.
Ποια θα είναι η συνέχεια; Το μέλλον θα δείξει... Το οποίο για τα Πανωχώρια της Μουργκάνας δεν φαίνεται να είναι και πολύ λαμπρό.
Το 1895-96 μια Τουρκική στατιστική του Καζά των Φιλιατών αναφέρει πως στη Γλούστα κατοικούσαν 555 κάτοικοι, παρ' όλο που λίγα χρόνια νωρίτερα (1866) αρκετές οικογένειες (29) είχαν φύγει από το χωριό και πήγαν να ζήσουν στο Μαυρονόρος!
Το 1899 είχε σχολείο με 30 μαθητές.
Στην απογραφή του 2001 η Γλούστα είχε 51 κατοίκους.
Στην απογραφή του 2011...
[Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο των Χρήστου Δ. Τσέρη και Φωτίου Ν. Γκανιά: "Οι ρίζες μας" (ιστορική και λαογραφική έρευνα για το Βαβούρι Θεσπρωτίας και τις οικογένειές του)
και από το βιβλίο του Μαυρονορίτη Γιάννη Θ. Μούτσιου: "Τα Πανωχώρια της Μουργκάνας".]